Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
ΕκτύπωσηE-mail
ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΠΑΤΡΩΝΤΕΧΝΗ ΑΛΥΠΙΑΣ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ
 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες



Είδος

Οίνος

Παραγωγός

Κτήμα Κυρ Γιάννη

Περιγραφή Παραγωγού

Oι Τέσσερις Λίμνες είναι ένα κρασί με κρυστάλλινο χρυσοκίτρινο χρώμα. Στο μπουκέτο του μπλέκονται τα τυπικά ανθώδη αρώματα του Gewürztraminer με τις νότες λεμονιού, ανανά και κορίανδρου του Chardonnay. Στο στόμα επικρατεί η βελούδινη, λιπαρή επίγευση που υποστηρίζεται από τον όγκο και τη διάρκεια της οξύτητας.
Αμπελώνας
Οι Τέσσερις Λίμνες παράγονται από σταφύλια που καλλιεργούνται σε υψόμετρο 600 μέτρων. Ο αμπελώνας έχει συνολική έκταση 165 στρεμμάτων και βρίσκεται στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης του Αμυνταίου. Η στρεμματική απόδοση του αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 800 κιλά για τον Ροδίτη και το Ξινόμαυρο, τα 700 κιλά για το Chardonnay και τα 600 κιλά για το Gewürztraminer. Tα φτωχά και αμμώδη εδάφη προσφέρουν τη δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από κρύους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, αλλά και την παρουσία τεσσάρων λιμνών, οι οποίες δημιουργούν ένα ήπιο μικροκλίμα, ιδανικό για την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών. Αυτές οι τέσσερις λίμνες δίνουν στο κρασί το όνομά του.
Οινοποίηση
Κατά την οινοποίηση ακολουθείται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης (skin contact) για όλες τις ποικιλίες εκτός του Ξινόμαυρου, το οποίο, όταν συμμετέχει στο χαρμάνι, οινοποιείται με τη μέθοδο blanc de noir. Στη συνέχεια ακολουθεί απολάσπωση και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες, οι οποίες εκφράζουν την αρωματική τυπικότητα της κάθε ποικιλίας. Η ζύμωση και ωρίμανση του 50% της συνολικής ποσότητας του Chardonnay γίνεται σε δρύινα βαρέλια με ανάδευση των οινολασπών, διαδικασία που προσδίδει όγκο, λιπαρότητα και πολυπλοκότητα. Το υπόλοιπο Chardonnay, καθώς και οι υπόλοιπες ποικιλίες ζυμώνονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το τελικό χαρμάνι γίνεται στις αρχές Φεβρουαρίου.
Ταυτότητα Οίνου
Τύπος: Λευκός ξηρός
Κατηγορία: Τοπικός Φλώρινας
Προέλευση: Επιλεγμένα αμπελοτεμάχια των κτημάτων Σαμαρόπετρα, Πάλπο και Ντρούμο.
Ποικιλιακή σύνθεση: Chardonnay 60% και Gewurztraminer 40% (επιπλέον Ροδίτης & Ξινόμαυρο Λευκό ανάλογα με τη σοδειά)
Ωρίμανση: Mόνο το 50 % της συνολικής ποσότητας Chardonnay για 4 μήνες σε νέα γαλλικά βαρέλια 225L.
Δυνατότητα παλαίωσης: 1-3 έτη
Συνδυασμός με φαγητό: Πλούσια πιάτα της μεσογειακής κουζίνας με ψάρια και πουλερικά.

Επικοινωνία

Κορυτσάς 17 - Αιγάλεω

210 5981560 - 210 5902233

info@cavamassali.gr

 

 

 

Ωράρια Λειτουργίας

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΡΓΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00-22:00

 

 

Εορτολόγιο



η ημέρα, η εβδομάδα του έτους