Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
ΕκτύπωσηE-mail
ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΜΕΛΙΑΣΤΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ
 

Είδος

Οίνος

Παραγωγός

Κτήμα Σκούρα

Περιγραφή Παραγωγού

Κατηγορία: Dry Red
Κατάταξη: Τοπικός Πελοποννησιακός Οίνος
Ποικιλίες: Αγιωργίτικο 80%, Cabernet Sauvignon 20%
Αμπελώνες
Αγιωργίτικο: Γυμνό Νεμέα (ύψος 700 μ.)
Cabernet Sauvignon: Ορεινή Κορινθία (ύψος 700 μ.)
Κυρίαρχος τύπος εδάφους: Πετρώδες
Ηλικία φυτών
Αγιωργίτικο: 30-66 έτη
Cabernet Sauvignon: 34 έτη
Στρεμματικές αποδόσεις
Αγιωργίτικο: 500 kg/στρ (30 hl/ha)
Cabernet Sauvignon: 500 kg/στρ (30 hl/ha)
Ημερομηνίες τρύγου
Αγιωργίτικο: 20 Σεπτεμβρίου 2007
Cabernet Sauvignon: 15 Σεπτεμβρίου 2007
Οινοποίηση/Ωρίμανση: Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23 ˚C. Μεταζυμωτική εκχύλιση στους 20 ˚C.
Συνολικός χρόνος εκχύλισης: Αγιωργίτικο 17 ημέρες, Cabernet Sauvignon 15 ημέρες. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια. Ωρίμανση σε 100% καινούργια γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες, 4 μήνες εκ των οποίων sur lie. Παραμονή μετά την εμφιάλωση 6 μήνες στο κελάρι του κτήματος.
Αλκοολικός τίτλος: 13.7%
Ολική oξύτητα (σε τρυγικό): 6.15g/l
pH:3.50
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το χρώμα είναι πολύ βαθύ και έντονο πορφυρό. Η μύτη έχει βάθος, συμπύκνωση, πολυπλοκότητα αλλά και φινέτσα. Αρώματα ώριμου φρούτου όπως βατόμουρο και μαύρο φραμπουάζ μαζί με μπαχαρένιους χαρακτήρες, καπνό και νότες δέρματος συνθέτουν τη μύτη. Στο στόμα είναι μεταξένιο μα ρωμαλέο με ευγενικές τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα, προσφέροντας αρώματα ώριμων φρούτων, γαρίφαλου, μαύρου πιπεριού και ένα άγγιγμα βοτάνων. Η επίγευση έχει πολύ μεγάλη διάρκεια και τεράστια πολυπλοκότητα.


Επικοινωνία

Κορυτσάς 17 - Αιγάλεω

210 5981560 - 210 5902233

info@cavamassali.gr

 

 

 

Ωράρια Λειτουργίας

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΡΓΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00-22:00

 

 

Εορτολόγιο



η ημέρα, η εβδομάδα του έτους