Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
Εκτύπωση Εκτύπωση
Εκτύπωση
ΓΙΑΝΑΚΟΧΩΡΙ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ
 

Τύπος:

Ερυθρός, ξηρός

Κατηγορία Ποιότητας:

Π.Ο.Π. Γουμένισσα

Ποικιλιακή Σύνθεση:

70% Ξινόμαυρο & 30% Νεγκόσκα

Οινοποιείο:

Οινοποιείο Γουμένισσας

Περιοχή:

Γουμένισσα

 

Ένα κρασί με το οποίο η εταιρία Μπουτάρη ανέδειξε την αμπελουργική ζώνη της Γουμένισσας. Η Γουμένισσα αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου της πρώτης ύλης, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στο ίδιο το κρασί.

Οινοποίηση: 

Κλασσική ερυθρή οινοποίηση.


Ωρίμανση:

12 μήνες


Δυναμικό Παλαίωσης:

6-7 χρόνια.


Χαρακτηριστικά:

Έντονο κόκκινο χρώμα και τάσεις στις ιώδεις ανταύγειες. Πλούσιο άρωμα ώριμων φρούτων (κεράσι, σύκο και φραγκοστάφυλο) που παντρεύεται αρμονικά με τα αρώματα της παλαίωσης, ξύλο και κανέλα, προσδίδοντας πολυπλοκότητα. Καλοδομημένο, με φινέτσα, μαλακές τανίνες στο τελείωμα και ιδιαίτερα μακριά ευχάριστη επίγευση.


Αρμονία Γεύσεων:

Κόκκινα ψητά κρεατικά, όπως αρνίσια παιδάκια, κότσι με σταφίδες και ξηρούς καρπούς συνοδευόμενους από πουρέ μελιτζάνας. Συνοδευτικό τυρί αποτελεί η ξινομυζήθρα. Σερβίρεται στους 16 - 18 °C.