Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
Εκτύπωση Εκτύπωση
Εκτύπωση
ΜΑΣΤΙΧΟΚΑΝΕΛΑΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ

ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
 

Είδος

Οίνος

Παραγωγός

Οινοποιείο Χατζηδάκη

Περιγραφή Παραγωγού

Τύπος κρασιού: Οίνος ερυθρός ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση: Μαυροτράγανο 90%, Μαντηλαριά 10%
Προέλευση σταφυλιών: Aμπελώνες κυρίως νότιου αλλά και ανατολικού τμήματος του νησιού, υψόμετρο: 100 - 250 μέτρα.
Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση. Εκχύλιση των συστατικών της ρώγας για 20 μέρες. Διάρκεια αλκοολικής ζύμωσης 15 μέρες. Κατά την παραμονή του κρασιού με τις οινολάσπες για 35 μέρες, εκδηλώθηκε η μηλογαλακτική ζύμωση.
Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Αλκοολικός βαθμός: 13,8 % vol
Ολική οξύτητα: 5,3 gr/lt
Σάκχαρα: 2,75 gr/lt
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Έντονο κόκκινο χρώμα. Στη μύτη ο χαρακτήρας του ξύλου συνδυάζεται με ευχάριστο μπουκέτο. Το στόμα είναι μαλακό με στρογγυλές ταννίνες.
Αρμονία γεύσεων: Κυνήγι, κόκκινα κρέατα, φαγητά με κόκκινες σάλτσες.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 14 - 16°C
Χρόνος παλαίωσης: 7 χρόνια
Εμφιαλώθηκε σε 4.700 αριθμημένες φιάλες

Συνοδεύει εξαιρετικά

Μακαρονάδες με κόκκινη σάλτσα, Μελιτζάνες στο φούρνο με ντομάτα, Χοιρινά μπριζολάκια, Χοιρινό ρολό στο φούρνο, Ψαρονέφρι στη σχάρα

Ταιριάζει με

Ζυμαρικά Κόκκινα, Κρέας Χοιρινό Ψητό Σχάρας, Κρέας Χοιρινό Ψητό Φούρνου, Χορταρικά-Λαχανικά-όσπρια Λαδερά