Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
ΕκτύπωσηE-mail
ABSOLUT CITRON

14-18Η ΓΑΙΑ
 

Επιπρόσθετες ΠληροφορίεςΕίδος

Οίνος

Παραγωγός

Γαία Οινοποιητική

Περιγραφή Παραγωγού

Η έννοια «πολυδυναμική ποικιλία» βρίσκει στο Αγιωργίτικο μία πραγματική διάσταση. Το ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ 14-18h είναι μία από αυτές τις διαστάσεις.
Σταφύλια από τις ημιορεινές κοινότητες Ασπρόκαμπο και Κούτσι της Νεμέας αφού εκραγιστούν οδηγούνται σε ψυχόμενες δεξαμενές.
Εκεί, ο αρχικά λευκός μούστος θα μείνει σε επαφή με τους φλοιούς του σταφυλιού για περίπου 14 – 18 ώρες αποκτώντας έτσι αυτό το έξοχο χρώμα και το τυπικό άρωμα της ποικιλίας.
Χρώμα βαθύ τριανταφυλλί, ιδιαίτερα εκλκυστικό. Άρωμα φρουτώδες με κυρίαρχες συνιστώσες αυτές του κερασιού και του φραγκοστάφυλου, τυπικό του Αγιωργίτικου των υψωμάτων…
Γεύση δροσερή και ανάλαφρη. Δοκιμάστε το με πάστα, λευκό κρέας, πίτσα χωρίς σκόρδο και κρύα πιάτα. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον με κινέζικη και γενικά κουζίνα της Άπω Ανατολής.
Ένα ερυθρωπός οίνος που αναζητά «λευκούς κώδικες» συμπεριφοράς… στους 8 – 10 °C περίπου.
Τα σταφύλια προέρχονται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα της ΓΑΙΑΣ (25 ετών για το Αγιωργίτικο και 8 ετών για το Syrah) στο ημιορεινό Κούτσι της Νεμέας. Το ΓΑΙΑ S παλαιώνει 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225 lt από τα δάση Nevers & Alier (Κεντρική Γαλλία) και στην συνέχεια αφού εμφιαλωθεί χωρίς να μεσολαβήσει φιλτράρισμα ή κάποια άλλη κατεργασία παραμένει στην φιάλη 5 μήνες πριν από τη διάθεση στο εμπόριο.
Το αποτέλεσμα είναι ένας οίνος με ιδιαίτερα βαθύ ερυθροιώδες χρώμα, αρώματα μεγάλης έντασης, καθαρότητας και πολυπλοκόητας όπου Αγιωργίτικο και Syrah αλληλοσυμπληρώνονται με αμοιβαίο σεβασμό. Η δομή του είναι πληθωρική και γενναιόδωρη.
Δύσκολα μπορεί να προβλεφθεί η ακριβής διάρκεια ζωής αυτού του οίνου. Κάτω από καλές συνθήκες διατήρησης, σε θερμοκρασία που ποτέ δε θα ξεπεράσει τους 12 – 14 °C, το ΓΑΙΑ S θα συνεχίσει να εξελίσσεται προς μία ακόμα καλύτερη και πολυπλοκότερη μορφή.
Τέλος, θερμά σας προτείνουμε να θυμηθείτε να περάσετε το ΓΑΙΑ S σας σε μία φαρδιά καράφα (decanting) τουλάχιστον μισή ώρα πριν το απολαύσετε. Η νέα διάστασή που θα αναδυθεί μπροστά σας θα σας ενθουσιάσει…!

Συνοδεύει εξαιρετικά

Μακαρόνια με κιμά, Πίνεται σκέτο, ως απεριτίφ, Πίτσα, Πλατώ τυριών, Χοιρινά μπριζολάκια

Ταιριάζει με

Κρέας Χοιρινό Ψητό Σχάρας, Ζυμαρικά με Κιμά, Τυρί Blue Cheese, Τυρί Μαλακό Κίτρινο Ελαφρύ, Τυρί Μαλακό Κίτρινο Έντονο/Αλμυρό, Τυρί Μαλακό Λευκό Φρέσκο, Τυρί Μαλακό Λευκό Ωριμο/Αλμυρό, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Λιπαρό, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Έντονο/Αλμυρό, Τυρί Σκληρό Λευκό Ελαφρύ, Τυρί Σκληρό Λευκό Έντονο/Αλμυρό

Επικοινωνία

Κορυτσάς 17 - Αιγάλεω

210 5981560 - 210 5902233

info@cavamassali.gr

 

 

 

Ωράρια Λειτουργίας

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΡΓΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00-22:00

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους