Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
ΕκτύπωσηE-mail
ΡΟΖΕ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΣΥΡΤΙΚΟ

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ
 

Επιπρόσθετες ΠληροφορίεςΕίδος

Οίνος

Παραγωγός

Κτήμα Κυρ Γιάννη

Περιγραφή Παραγωγού

H Σαμαρόπετρα είναι ένα κρασί με λαμπερό υποκίτρινο χρώμα. Στη μύτη είναι πολύπλοκο, με αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου πάνω σε φόντο μάνγκο και πυξαριού. Το στόμα, φρέσκο, νευρικό και κομψό, στη συνέχεια εξισορροπείται από μια στρογγυλή λιπαρότητα. Ο «απόηχος» της γευστικής δοκιμής είναι μία αισθητή φρουτώδης αρωματική επιστροφή. Η διάρκεια της επίγευσης υποστηρίζει τις γεύσεις των ζυμαρικών και των θαλασσινών χωρίς να τις υπερκαλύπτει.
Αμπελώνας
Η Σαμαρόπετρα παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου, σε ορεινούς αμπελώνες του Αγίου Παντελεήμονα με στρεμματική απόδοση 600-800 κιλά. Το υψόμετρο (600 μ.) και τα αμμώδη εδάφη των αμπελώνων συμβάλλουν στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα. Επιπλέον, οι τέσσερις λίμνες της περιοχής δημιουργούν ένα ήπιο μικροκλίμα, ιδανικό για την καλλιέργεια λευκών ποικιλιών.
Πιο συγκεκριμένα η καλλιέργειά του Ροδίτη γίνεται σε αμπελοτεμάχια δύο διαφορετικών τύπων. Ο πρώτος, με υψηλό βλαστικό τείχος και δυνατότητα στάγδην άρδευσης, δίνει σταφύλια με έντονα αρώματα, καλή τεχνολογική ωρίμανση και ισορροπία μεταξύ αλκοόλης και οξύτητας. Ο δεύτερος, με χαμηλό βλαστικό τείχος, μικρή απόσταση μεταξύ του εδάφους και των βραχιόνων του πρέμνου και χωρίς δίκτυο στάγδην άρδευσης, δίνει χαμηλά φορτία σταδιακής και όψιμης ωρίμανσης, τα οποία χαρακτηρίζονται από οξυδερκή οξύτητα και όγκο στόματος ικανό να δώσει λευκά κρασιά παλαίωσης.
Οινοποίηση
Η οινοποίηση βασίζεται στην προζυμωτική εκχύλιση ολόκληρης της ποσότητας του Sauvignon Blanc και μέρους του Ροδίτη. Για το σκοπό αυτό επιλέγονται τα σταφύλια με το πλουσιότερο δυναμικό αρωμάτων και κυρίως αυτά που προέρχονται από αρδευόμενα αμπελοτεμάχια, ώστε να ευνοηθεί το πέρασμα όσο το δυνατόν περισσότερων πρόδρομων αρωματικών ενώσεων από το φλοιό της ράγας στο γλεύκος. Η ζύμωση γίνεται σε θερμοκρασία 16-18°C και λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με εξαίρεση το 10% της συνολικής ποσότητας του Ροδίτη, το οποίο ζυμώνει σε καινούργια δρύινα βαρέλια στους 20°C. Το τελευταίο μέρος της οινοποίησης περιλαμβάνει batonnage σε ελαφριές οινολάσπες με τη βοήθεια ενζύμων, διαδικασία που καθορίζει τον τελικό λιπαρό χαρακτήρα του κρασιού.
Ταυτότητα Οίνου
Τύπος: Λευκός Ξηρός
Κατηγορία: Τοπικός Φλώρινας
Προέλευση: Επιλεγμένα αμπελοτεμάχια του κτήματος στη Σαμαρόπετρα και αμπελώνες συνεργαζόμενων αμπελουργών του Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας.
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης 65% και Sauvignon Blanc 35%
Ωρίμανση: Οι οίνοι βάσης εξελίσσονται για 1,5 μήνα, με την διαδικασία των αναδεύσεων σε ελαφριές οινολάσπες.
Δυνατότητα παλαίωσης: 2 έτη
Συνδυασμός με φαγητό: Πληθωρικό, ευκολόπιοτο και απολαυστικό με σαλάτες και θαλασσινά, αλλά και ως απεριτίφ.

Επικοινωνία

Κορυτσάς 17 - Αιγάλεω

210 5981560 - 210 5902233

info@cavamassali.gr

 

 

 

Ωράρια Λειτουργίας

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΡΓΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00-22:00

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους