Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
ΕκτύπωσηE-mail
ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ RIESLINGΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ ΛΑΓΟΡΘΙ

ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ RIESLING
 

Το κομψό, πασίγνωστο και ιδιόμορφο Riesling απο τον ιδιόκτητο αμπελώνα στο Οροπέδιο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ 840m πάνω από τον Κορινθιακό κόλπο με πανοραμική βορεινή έκθεση..

Τύπος Κρασιού:
Λευκός, ξηρός, επιτραπέζιος οίνος.

Ποικιλιακή Σύνθεση:
Riesling.

Παραγωγός:
Οινοφόρος.

Βαθμοί:
12%Vol.


Οινοποίηση:
α σταφύλια τρυγούνται στο δεύτερο 10μερο του Σεπτέμβρη, μετά από συστηματική παρακολούθηση της πορείας ωρίμανσής του, σε τελάρα και έρχονται αυθημερόν στο οινοποιείο. Παραμένουν για 24h ψυγείο και κατόπιν αποβοστρυχώνονται και παραμένουν σε δεξαμενή υπό ψύξη για 12h (προζυμωτική επαφή των φλοιών με το γλεύκος). Μετά τις 12h μεταφέρονται στο πιεστήριο από όπου και διαχωρίζεται το γλεύκος με απόδοση περίπου 60%. Ακολουθεί έντονη στατική απολάσπωση, εμβολιασμός και ζύμωση σε θερμοκρασία 15+- 1°C. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης και της πρώτης απολάσπωσης, ακολουθεί κολλάρισμα, ένα απαλό φιλτράρισμα και εμφιάλωση.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Ο Μικρός Βοριάς-Riesling είναι ένα λευκό κρασί με έντονη και ξεχωριστή προσωπικότητα. Εντυπωσιακό από την πρώτη επαφή με την μύτη. Αρώματα λευκών ανθέων (γαρδένια, γιασεμί) να πλαισιώνονται από αυτά του βασιλικού και της μέντας σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Πλούσιο στο στόμα με μια πολύ δροσερή οξύτητα που διατηρεί την γευστική αρμονία, με μακριά και αρωματική επίγευση.

Συνδυασμοί:
Το Riesling είναι ένα κρασί με έντονο και ιδιαίτερο άρωμα αλλά και πλούσια, δροσερή γεύση. Είναι έξοχο απεριτίφ αλλά μπορεί κάλλιστα να συνοδεύσει πιάτα με έντονους χαρακτήρες όπως είναι τα ασιατικά μενού, τα πιάτα θαλασσινών, έντονα τυριά, πάστες με θαλασσινά. Αντέχει στις γλυκόξινες γεύσεις, σαλάτες, γλυκειά ντομάτα. Δοκιμάστε το με μανούρι ψημένο με μέλι. Απολαύστε το στους 12°C-14°C.


Επικοινωνία

Κορυτσάς 17 - Αιγάλεω

210 5981560 - 210 5902233

info@cavamassali.gr

 

 

 

Ωράρια Λειτουργίας

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΡΓΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00-22:00

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους