Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
ΕκτύπωσηE-mail
ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ RIESLING

ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ CHARDONNAY SAUVIGNON BLANC
 

Επιπρόσθετες ΠληροφορίεςΕίδος

Οίνος

Παραγωγός

Οινοφόρος

Περιγραφή Παραγωγού

Ποικιλία: Παράγεται από συνοινοποίηση ή ανάμειξη των δύο ποικιλιών Chardonnay και Sauvignon Blanc σε ίσα περίπου ποσοστά, από σταφύλια που προέρχονται από ιδιαίτερα ορεινά αμπέλια της Αιγιάλειας.
Περιοχή Καλλιέργειας: Οι πλαγιές της Αιγιαλείας σε υψόμετρο 900-1050 μέτρα. Κύρια αμπελοτόπια του Chardonnay: Ζήρια, Παρασκευή, Φτέρη. Βασικά αμπέλια του Sauvignon blanc στην Τράπεζα, Φτέρη, Παρασκευή.
Τρυγητός - Οινοποίηση: Τα σταφύλια τρυγούνται στο δεύτερο 10μερο του Σεπτέμβρη, μετά από συστηματική παρακολούθηση της πορείας ωρίμανσής τους, σε τελάρα και έρχονται αυθημερόν στο οινοποιείο. Παραμένουν για 24h σε ψυγείο και κατόπιν αποβοστρυχώνονται και παραμένουν σε δεξαμενή υπό ψύξη για 12-18h (προζυμωτική επαφή των φλοιών με το γλεύκος). Μετά την περίοδο αυτή μεταφέρονται στο πιεστήριο από όπου και διαχωρίζεται το γλεύκος με απόδοση περίπου 60%. Ακολουθεί έντονη στατική απολάσπωση, εμβολιασμός και ζύμωση σε θερμοκρασία 15±1 °C. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης και της πρώτης απολάσπωσης, ακολουθεί κολλάρισμα, ένα απαλό φιλτράρισμα και εμφιάλωση.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Ο Μικρός Βοριάς-Chardonnay/Sauvignon blanc είναι ένα λευκό κρασί με έντονη και ξεχωριστή προσωπικότητα. Εντυπωσιακό από την πρώτη επαφή με την μύτη. Τα τυπικά αρώματα και των δυο ποικιλιών δένουν αρμονικά και εμφανίζουν ένα αρωματικό σύνολο από αρώματα εσπεριδοειδών (γκρεϊπ και πάσιον φρούιτ, κίτρο), άγουρων και εξωτικών φρούτων (πράσινο μήλο, μάνγκο, ανανάς) και reglisse (γλυκόριζα) σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Πλούσιο στο στόμα με μια πολύ δροσερή οξύτητα που διατηρεί έτσι την γευστική αρμονία, έντονα αρωματικό στόμα με μακριά και αρωματική επίγευση.
Αρμονία Κρασιού - Φαγητού: Η πλήρης και αρωματική γεύση του κρασιού αυτού συνοδεύει αρμονικά πιάτα βασισμένα στα πουλερικά και στα άσπρα κρέατα, ψητά ψάρια στη σχάρα και θαλασσινά σπαγγέτι. Απολαύστε το 12 - 14 °C.

Επικοινωνία

Κορυτσάς 17 - Αιγάλεω

210 5981560 - 210 5902233

info@cavamassali.gr

 

 

 

Ωράρια Λειτουργίας

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΡΓΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00-22:00

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους