Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
ΕκτύπωσηE-mail
ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ RIESLINGΜΟΝΕΜΒΑΣΙΟΣ ΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟΣ

ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ ΛΑΓΟΡΘΙ
 

Το Λαγόρθι αποκλειστική και αυτόχθονη ποικιλία της περιοχής, από τα ιδιόκτητα αμπέλια της ΟΙΝΟΦΟΡΟΥ στο οροπέδιο της Τράπεζας Αιγίου σε υψόμετρο 840 μέτρα..

Τύπος Κρασιού:
Λευκός, ξηρός, επιτραπέζιος οίνος.

Ποικιλιακή Σύνθεση:
Λαγόρθι.

Παραγωγός:
Οινοφόρος.

Βαθμοί:
12%Vol.

Οινοποίηση:
Το Λαγόρθι είναι μια ποικιλία με ιδιαίτερη προσωπικότητα η οποία ωριμάζει σε έναν αλκοολικό βαθμό μόλις 11 και διατηρεί μια αρμονική οξύτητα με υψηλά επίπεδα μηλικού οξέος. Τα σταφύλια τρυγούνται στο πρώτο 10μερο του Σεπτέμβρη. Παραμένουν για 25h σε ψυγείο και κατόπιν αποβοστρυχώνονται και παραμένουν σε δεξαμενή υπό ψύξη για 18h (προζυμωτική επαφή των φλοιών με το γλεύκος). Στη συνέχεια ακολουθούνται όλες οι βασικές αρχές της σύγχρονης λευκής οινοποίησης ενώ η παραμονή «sur lies» (παραμονή του κρασιού με τις οινολάσπες του) τονίζει τα χαρακτηριστικά του.

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Αρωματικά διακρίνεται από την έντονη παρουσία του ροδάκινου, του πεπονιού και του βασιλικού τα οποία συνδυάζονται υπέροχα με τα αρώματα των εσπεριδοειδών (λεμόνι, λάϊμ, γρεϊπφρουιτ) σε ένα υπόβαθρο μεταλλικό. Γευστικά παρουσιάζεται κομψό και φινετσάτο, δροσερό με αρωματική επίγευση πολύ ικανοποιητικής διάρκειας. Ανάλαφρο κρασί, χαμηλού αλκοολικού βαθμού.

Συνδυασμοί:
Δοκιμάστε το δροσερό στους 10°C-12°C. Καθώς είναι κομψή γεύση αλλά χωρίς ένταση πίνεται ως απεριτίφ και συνοδεύει κρύα και ελαφριά πιάτα. Δοκιμάστε το με ριζότο θαλασσινών και λαχανικά στον ατμό.

Επικοινωνία

Κορυτσάς 17 - Αιγάλεω

210 5981560 - 210 5902233

info@cavamassali.gr

 

 

 

Ωράρια Λειτουργίας

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΡΓΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00-22:00

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους