Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
ΕκτύπωσηE-mail
ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ CABERNET SAUVIGNONΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΚΑΠΝΙΑΣ

ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ CHARDONNAY ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ-ΓΕΡΑΚΟΦΩΛΙΑ
 

Επιπρόσθετες ΠληροφορίεςΕίδος

Οίνος

Παραγωγός

Κτήμα Χατζημιχάλη

Περιγραφή Παραγωγού

Η κοσμοπολίτικη ποικιλία προσαρμόστηκε θαυμάσια στο έδαφος και στο μικροκλίμα του ιδιόκτητου αμπελώνα μας, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά της.

Ποικιλιακή Σύνθεση: 100% Chardonnay
Προέλευση: Από το επιλεγμένο Αμπελοτόπι “Γερακοφωλιά”, έκτασης 52 στρεμμάτων, στη θέση Σγάρνα στις παρυφές του Όρους Χλωμό σε υψόμετρο 120μ., μέρος των ιδιόκτητων αμπελώνων του Κτήματος στην Κοιλάδα της Αταλάντης. H μέση ηλικία του αμπελώνα είναι τα 20 έτη.
Οινοποίηση: Λευκή οινοποίηση με ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, 16 °C.
Γευσιγνωσία: Φωτεινό, ανοιχτοκίτρινο χρώμα με ελαφριές πρασινωπές ανταύγειες. Γενναιόδωρα αρώματα λευκόσαρκων ροδάκινων εναλλάσσονται με τροπικές νότες μάνγκο και ανανά και συμπληρώνονται από την ελαφριά αίσθηση της βρεγμένης πέτρας που αποτελεί την ιδιαιτερότητα του αμπελοτοπιού ‘Γερακοφωλιά’ λόγω υπεδάφους. Η γεμάτη, μεστή και πληθωρική του γεύση ισορροπεί μοναδικά με την ‘ανεβασμένη’ οξύτητα και τον αλκοολικό βαθμό δίνοντας ένα απολαυστικό γευστικό σύνολο με επίγευση που διαρκεί.
Δυναμική Παλαίωσης: Απολαύστε το μέσα στα 3-4 πρώτα χρόνια της ζωής του.
Σερβίρισμα: Απολαύστε το πολύ δροσερό, στους 8-10 °C.
Αρμονία: Συνοδεύει θαλασσινά και ψαρομεζέδες, ψητά ψάρια, ψητό κοτόπουλο, χοιρινό με λευκές σάλτσες, σουφλέ τυριών, γαριδομακαρονάδα, αστακό με σάλτσα βουτύρου σαλάτες ζυμαρικών και μαλακά τυριά.

Επικοινωνία

Κορυτσάς 17 - Αιγάλεω

210 5981560 - 210 5902233

info@cavamassali.gr

 

 

 

Ωράρια Λειτουργίας

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΡΓΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00-22:00

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους