Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
ΕκτύπωσηE-mail
ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ FUMEΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ

ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ SAUVIGNON BLANC
 

Επιπρόσθετες ΠληροφορίεςΕίδος

Οίνος

Παραγωγός

Κτήμα ΑΛΦΑ

Περιγραφή Παραγωγού

Ποικιλιακή Σύνθεση: Sauvignon Blanc 100%
Περιοχή: "Παιδιά" & "Αλφέτα" αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.
Αμπελώνας: Γραμμικός Ιδιόκτητος αμπελώνας 650 στρεμμάτων σε υψόμετρο 620-710 μ.
Έδαφος: Αμμώδες – αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
Κλίμα: Αρκετά δροσερή χρονιά χωρίς ιδιαίτερες μεγάλες θερμοκρασίες και χαμηλή βροχόπτωση που κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα για την περιοχή. Ικανοποιητικά μεγάλος βιολογικός κύκλος ωρίμανσης για το αμπέλι.
Τρύγος: 15-17 Σεπτεμβρίου
Απόδοση: 680 κιλά/στρέμμα
Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού για 3 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση.

Αναλυτικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός Τίτλος: 13,5% vol., Ολική Οξύτητα: 6,0 g/l, Ανάγοντα Σάκχαρα: 1,9 g/l, pH: 3,37

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Κρυστάλλινο και λαμπερό με υποκίτρινο χρώμα, με πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη έντονη και πλούσια, τυπική της ποικιλίας, με αρώματα, εσπεριδοειδών, φρούτων του πάθους, λίτσι και με γλυκιά χροιά πεπονιού. Στο στόμα είναι αρκετά γεμάτο, ηδύ, λιπαρό, με εξαιρετική ισορροπία, δροσιά και φινέτσα. Ζωηρή επίγευση που συντελεί στη μακρά παραμονή των αρωμάτων.
Γευστική αρμονία: Δροσερό (12 ºC), πίνεται μόνο του ή στο απεριτίφ. Συνοδεύει εξαιρετικά σαλάτες (μαρούλι με ροκφόρ, γλιστρίδα με τομάτες, ζαμπόν και γκούντα), ζυμαρικά με λευκή σάλτσα και μπρόκολα-σπαράγγια, οστρακοειδή, θαλασσινά, λευκά κρέατα με αρωματικά (δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη), κοτόπουλο με σπανάκι, κατσικίσια μαλακά τυριά, κασέρι, γλυκό μανούρι, κάποια επιδόρπια (τάρτα λεμονιού, μηλόπιτα, σορμπέ), φρέσκα φρούτα και ιδίως πεπόνι.

Επικοινωνία

Κορυτσάς 17 - Αιγάλεω

210 5981560 - 210 5902233

info@cavamassali.gr

 

 

 

Ωράρια Λειτουργίας

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΡΓΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00-22:00

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους