Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
ΕκτύπωσηE-mail
ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ SAUVIGNON BLANC

ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ FUME
 

Ποικιλιακή Σύνθεση: Sauvignon Blanc 100%.
Θέση: Στροφή.
Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.
Αμπελώνας: Γραμμικός ιδιόκτητος αμπελώνας 690 στρεμμάτων σε υψόμετρο 640 μέτρα.
Έδαφος: Αμμώδες - αμμοαργιλώδες με άριστη αποστράγγιση.
Κλίμα: Ημι-ηπειρωτικό με σημαντικές χιονοπτώσεις και ζεστό, ξηρό καλοκαίρι με ψυχρές νύχτες. Συχνή εμφάνιση βορειοδυτικών ανέμων, απουσία ανοιξιάτικου παγετού. Αρκετά δροσερή χρονιά χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της βλαστικής περιόδου με αποτέλεσμα να έχουμε ικανοποιητικά μεγάλο βλαστικό κύκλο και να επιτύχουμε, με θυσίες στην ποσότητα ένα υψηλό ποιοτικό αποτέλεσμα που δικαιώνει τις προσπάθειες που καταβάλαμε σε αυτή την δύσκολη αλλά προκλητική οινοποιητικά χρονιά. Τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα του μικροκλίματος του αμπελώνα μας, σε τέτοιες δύσκολες χρονιές δικαιώνουν την επιλογή μας για την περιοχή αυτή.
Στρεμματική Απόδοση: 590 κιλά ανά στρέμμα.
Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες, σε λεπτόκοκκο γαλλικό, τύπου Vosges, δρύινο βαρέλι λευκού καψίματος 225 lt, με περιοδική ανάδευση των οινολασπών για έξι μήνες.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά: Αλκοολικός τίτλος: 13,5% vol., Ολική οξύτητα: 6,3 g/l., Ανάγοντα σάκχαρα: 3,9 g/l., pH: 3,4.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Κρυστάλλινο και λαμπερό με υποκίτρινο χρώμα, με ελαφρά πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη έντονη και πλούσια, τυπική της ποικιλίας, με αρώματα, εσπεριδοειδών, φρούτων του πάθους, και με γλυκιά χροιά πεπονιού στο τέλος σε φόντο διακριτικού ξύλου. Στο στόμα είναι ιδιαίτερα γεμάτο, ηδύ, λιπαρό, με εξαιρετική ισορροπία-δροσιά και φινέτσα. Ζωηρή και μακράς διάρκειας επίγευση.
Γεωπόνος-Ειδ.Αμπελουργίας: Dr Στέφανος Κουντουράς.
Αμπελουργός: Μάκης Μαυρίδης.
Οινολόγος-Οινοποιός: Άγγελος Ιατρίδης.

Επικοινωνία

Κορυτσάς 17 - Αιγάλεω

210 5981560 - 210 5902233

info@cavamassali.gr

 

 

 

Ωράρια Λειτουργίας

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΡΓΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00-22:00

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους