Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
Εκτύπωση Εκτύπωση
ΑΝΘΟΣΜΙΑΣΑΣΥΡΤΙΚΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΑΡΜΥΡΑ ΣΚΟΥΡΑ
 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες



Είδος

Οίνος

Παραγωγός

Κτήμα Σκούρα

Περιγραφή Παραγωγού

Κατηγορία: Ξηρός Λευκός
Κατάταξη: Τοπικός Πελοποννησιακός Οίνος
Ποικιλίες: Chardonnay 100%
Αμπελώνες: Ορεινή Κορινθία
Κυρίαρχος τύπος εδάφους: Αμμώδες
Ηλικία φυτών:19 έτη
Στρεμματικές αποδόσεις: 950 kg/στρ - 57 hl./ha.
Ημερομηνίες τρύγου: Μέσα Αυγούστου 2008
Οινοποίηση/Ωρίμανση: Προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες στους 14 ˚C.
Αλκοολική ζύμωση στους 17 ˚C. 70% ζυμωμένο και παλαιωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές, 30% ζυμωμένο και παλαιωμένο σε καινούργια Γαλλικά barriques για 6 μήνες. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση και batonnage. Πώμα Stelvin. Ανανάς, ροδάκινο, νύξεις λεμονιού, βούτυρο, κουφέτο, απαλή κρεμώδης γεύση.
Αλκοολικός τίτλος: 13.5%
Ολική οξύτητα (σε τρυγικό): 5 g/l
pH: 3.15
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το χρώμα είναι διαυγές κιτρινοπράσινο με αρκετές πρασινωπές ανταύγειες. Η μύτη είναι εκφραστική, με αρώματα ώριμου ροδάκινου, τροπικών φρούτων όπως ανανάς και νύξεις λεμονιού. Αρώματα βουτύρου, κόρας ψωμιού και καραμέλας ακολουθούν. Το στόμα είναι πλούσιο και στρογγυλό ισορροπημένο λόγω της τραγανής οξύτητας και τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης. Η επίγευση είναι σχετικά μεγάλης διάρκειας με πολυπλοκότητα και συνεχή εξέλιξη.

Επικοινωνία

Κορυτσάς 17 - Αιγάλεω

210 5981560 - 210 5902233

info@cavamassali.gr

 

 

 

Ωράρια Λειτουργίας

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΡΓΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00-22:00

 

 

Εορτολόγιο



η ημέρα, η εβδομάδα του έτους