Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
ΕκτύπωσηE-mail
ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΙΞΗΣ ΡΟΖΕΣΤΡΟΦΙΛΙΑ

ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ
 

Είδος

Οίνος

Παραγωγός

Κατώγι - Στροφιλιά

Περιγραφή Παραγωγού

Συνοδεύει: Κόκκινα κρέατα και πιάτα τυριών, αλλαντικών
Χαρακτηριστικά: Βαθύ κόκκινο χρώμα, αρώματα βανίλιας, ώριμων μούρων και ξύλου, πλούσια μαλακή γεύση με ισορροπημένες τανίνες, μακρά επίγευση.
Οινοποίηση: Η οινοποίηση λαμβάνει χώρα ξεχωριστά για την κάθε ποικιλία. Μετά την προσεκτική διαλογή των σταφυλιών πραγματοποιείται εκραγισμός έκθλιψη των και εν συνεχεία άμεσος εμβολιασμός με διαφορετικό στέλεχος σακχαρομύκητα για την κάθε ποικιλία. Η θερμοκρασία της ζύμωσης κυμαίνεται από 28 - 30 °C και η εκχύλιση από τους φλοιούς διαρκεί όσο και η ζύμωση του γλεύκους. Και στους τρεις οίνους πραγματοποιείται μηλογαλακτική ζύμωση, ενώ στη συνέχεια υφίστανται ωρίμανση για έξι έως οκτώ μήνες σε βαρέλια από γαλλική και αμερικάνικη δρυ χωρητικότητας 300 λίτρων
Μικροκλίμα: Έντονα καιρικά φαινόμενα όπως ισχυρές χιονοπτώσεις και παγετοί το χειμώνα και μεγάλης διάρκειας ξηρασίες το καλοκαίρι
Λοιπά χαρακτηριστικά
Παραγωγός: Κατώγι και Στροφιλιά Α.Ε.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon, Αγιωργίτικο, Syrah
Περιοχή: Ορεινή Κορινθίας.
Αμπελώνες: Συνεργαζόμενοι αμπελώνες στις κοινότητες Ασπροκάμπου και Ψαρίου φυτεμένοι με Cabernet Sauvignon και Αγιωργίτικο με μέτρια στρεμματική απόδοση. Οι αμπελώνες είναι γραμμικοί, ξερικοί και το υψόμετρο τους κυμαίνεται από 600 έως 700 μ.
Τρύγος: Από τις αρχές μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.


Επικοινωνία

Κορυτσάς 17 - Αιγάλεω

210 5981560 - 210 5902233

info@cavamassali.gr

 

 

 

Ωράρια Λειτουργίας

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΡΓΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00-22:00

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους