Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
ΕκτύπωσηE-mail
ΜΕΛΙΣΣΟΠΕΤΡΑΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ CHARDONNAY SAUVIGNON BLANC

ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ
 

Τύπος Κρασιού:
Ερυθρός, ξηρός, επιτραπέζιος οίνος.


ΠΟΙΚΙΛΙΑ:

Το Merlot και το Cabernet Sauvignon σε συνήθη αναλογία 60%-40%.

 

 

ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ:

Οι πλαγιές της Αιγιάλειας σε υψόμετρο 400-750 μέτρα. Βασικά αμπελοτόπια για το Merlot: Γκρέκα-Ζήρια.
Για το Cabernet Sauvignon: Αράχωβα-Ζήρια.

 

 

ΤΡΥΓΗΤΟΣ-ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Τα σταφύλια τρυγούνται στο δεύτερο 10μερο του Σεπτέμβρη, μετά από συστηματική παρακολούθηση της πορείας ωρίμανσής τους, σε τελάρα και έρχονται αυθημερόν στο οινοποιείο. Τα σταφύλια οδηγούνται στις δεξαμενές οινοποίησης μετά από ελαφρύ σπάσιμο και αποβοστρύχωση. Η συνολική επαφή με τα στέμφυλα δεν περνάει τις 6 μέρες σε θερμοκρασία έως 20°C και μετά η ζύμωση συνεχίζεται στους 17± 1°C. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης και της μηλογαλακτικής ζύμωσης ακολουθεί παραμονή για ένα μήνα με τις λεπτές οινολάσπες και κατόπιν ένα απαλό κολλάρισμα, φιλτράρισμα και εμφιάλωση. Σημαντικός ο ρόλος της μικρο-οξυγόνωσης, που είναι η μελετημένη επίδραση μικροποσοτήτων οξυγόνου στην ωρίμανση του νέου οίνου.

 

ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Ο Μικρός Βοριάς-Merlot/Cabernet Sauvignon είναι ένα μοντέρνο, φρέσκο κρασί με έντονο φρουτώδη χαρακτήρα. Σκούρο πορφυρό χρώμα και βιολετί αποχρώσεις που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Στη μύτη είναι έντονα τα τυπικά αρώματα των δυο ποικιλιών (πράσινη πιπεριά, κόκκινα φρούτα με κυρίαρχη την φράουλα, κόκκινα άνθη) και γλυκαίνουν με την επίδραση των αρωμάτων της μηλογαλακτικής (κάστανο, κρέμα γάλακτος, καραμέλα). Στο στόμα πλούσιο, με γλυκειές και ευχάριστες τανίνες. Μεγάλη και αρωματική επίγευση.

 

ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ-ΦΑΓΗΤΟΥ:

Ένα κρασί ζωηρό και φρέσκο όπως ο Μικρός Βοριάς-(Merlot/Cabernet Sauvignon) ταιριάζει κατ’ εξοχήν με τα ψητά κρέατα. Συνοδεύει άριστα το φτερωτό κυνήγι. Μετρίως δυνατά τυριά, ζυμαρικά με ελαφριές ερυθρές και πικάντικες σάλτσες καθώς και λαδερά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Απολαύστε το στους 14°C-16°C.

Επικοινωνία

Κορυτσάς 17 - Αιγάλεω

210 5981560 - 210 5902233

info@cavamassali.gr

 

 

 

Ωράρια Λειτουργίας

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΡΓΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00-22:00

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους