Μήνυμα: Δεν δέχεστε cookies που είναι απαιτούμενα για την λειτουργία του Ιστοχώρου.Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Browser σας για την αποδοχή cookies.
ΕκτύπωσηE-mail
ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ SYRAHΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ

ΚΤΗΜΑ ΑΒΕΡΩΦ
 

Είδος

Οίνος

Παραγωγός

Κατώγι - Στροφιλιά

Περιγραφή Παραγωγού

Συνοδεύει: Κρέατα σχάρας, κρέατα με κόκκινες σάλτσες και τυριά.
Χαρακτηριστικά: Πλούσιο χρώμα. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, με νότες μπαχαρικών, βανίλιας, καφέ και εκχυλίσματος ξύλου. Στο στόμα εμφανίζεται μεστό, με πολύ πλούσιο σώμα, ισορροπημένο, με ελαφρά ταννικό τελείωμα και μεγάλη επίγευση. Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση.
Οινοποίηση: Συνοινοποίηση των τριών ποικιλιών σε θερμοκρασίες 30 έως 34 °C και εκχύλιση των στέμφυλων έως και 4 εβδομάδες. Μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης ο νέος οίνος οδηγείται σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια όπου και πραγματοποιεί την μηλογαλακτική ζύμωση. Η παλαίωση στα βαρέλια διαρκεί τουλάχιστον 12 μήνες. Μετά την εμφιάλωση ακολουθεί και αναγωγική παλαίωση στην φιάλη για έξι μήνες τουλάχιστον.
Μικροκλίμα: Ορεσίβιο Μετσόβου. Δυνατές βροχές και χιονοπτώσεις τον χειμώνα, ελλειμματική υγρασία και ήπιες δροσερές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.
Οικοσύστημα: Ορεινό Μετσόβου, επικλινές, σε υψόμετρο που φτάνει τα 900-1.000 μ., από αποσαθρωμένους σχίστες. Δυσπρόσιτο στην μηχανική εξυπηρέτηση.
Λοιπά χαρακτηριστικά
Παραγωγός: Κατώγι και Στροφιλιά Α.Ε.
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon 90% , Merlot 5%, Cabernet Franc 5% από τον ιδιόκτητο αμπελώνα του Μετσόβου
Περιοχή: Μέτσοβο Ηπείρου
Τρύγος: Περί τα μέσα του Οκτώβρη


Επικοινωνία

Κορυτσάς 17 - Αιγάλεω

210 5981560 - 210 5902233

info@cavamassali.gr

 

 

 

Ωράρια Λειτουργίας

ΑΝΟΙΧΤΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΑΡΓΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ 08:00-22:00

 

 

Εορτολόγιοη ημέρα, η εβδομάδα του έτους